SUMMER SALE | Shop nu al onze gordijnen met 20% korting

Welke gordijnsoorten kan ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten stoffen die worden gebruikt voor gordijnen, en de keuze hangt vaak af van de gewenste uitstraling, functie en persoonlijke voorkeur.
De mate van transparantie ofwel lichtfiltratie is ook een belangrijke factor om een goede keuze te kunnen maken.

1. Voor de perfecte nachtrust: 100% lichtdichte, verduisterende gordijnen:

Hoogwaardig lichtdichte gordijnen gemaakt van een mooie geweven stof die zorgt voor volledige privacy en een hele goede nachtrust. Deze gordijnen blokkeren al het licht van buitenaf, waardoor je kamer volledig donker wordt en jij ongestoord kunt slapen.
De achterzijde van de stof (voering) heeft dezelfde kleur als de voorzijde en is gemaakt van een zachte stof die zorgt voor een soepel plooival. Daarnaast zorgen deze 100% verduisterende gordijnen voor extra isolatie, waardoor je energiekosten zullen dalen.

100% verduisterende gordijnen zijn eigenlijk niet verkrijgbaar als kant-en-klaar versie De achterzijde van het gordijn (voering) zag er in het verleden behoorlijk plastic uit en daarom leek het net of er een douchegordijn hing.
Deze prachtige, zachte voeringen in dezelfde kleur als de voorkant hebben wel een hele mooie soepele plooival.

2. Voor de perfecte sfeer en privacy: Semi-verduisterende / Dim-out gordijnen:

Luxe verduisterende gordijnen gemaakt van een hoogwaardige stof met een soepele plooival en een isolerende werking
Verduisterende gordijnen zijn speciaal geweven om heel veel licht tegen te houden voor een fijne, donkere en sfeervolle kamer. Donkere kleuren houden nog iets meer licht tegen dan lichtere tinten. De achterkant van het gordijn heeft dezelfde afwerking en uitstraling als de voorkant dus ook van buitenaf ziet het gordijn er sfeervol en mooi uit. Verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren.

Verduisterende gordijnen zijn super populair en worden vaak toegepast in slaapkamers en woonkamers door de veelzijdigheid aan kleuren.

3. Inbetween gordijnen:

Soepel vallend inbetween gordijn dat het daglicht prettig filtert maar ook meteen veel sfeer en privacy biedt. De stof heeft een open geweven linnen-look met subtiel verschillende kleuren garens. De afwisselde dunnere en dikkere garens geven het een leuke structuur. Voelt mooi stevig aan maar is toch verfijnd en heeft een mooie plooival.

Een "inbetween gordijn" is een type gordijn lichtdoorlatend gordijn, dat bekend staat om zijn eigenschap om privacy te bieden zonder volledige duisternis te creëren. Inbetween gordijnen hebben meestal een lichte filtering van licht, waardoor ze een tussenliggende mate van doorzichtigheid hebben.
Inbetweens worden steeds populairder en worden vaak toegepast in woonkamers, slaapkamers en eetkamers.

3. Vitrage:

Vitrage is een type gordijn dat bekend staat om zijn lichte en transparante eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt om een ruimte te voorzien van privacy en diffuus natuurlijk licht, terwijl het uitzicht naar buiten behouden blijft.
Vaak zijn vitragegordijnen gemaakt van lichte en fijne stoffen, zoals voile, batist of organza. Deze materialen hebben vaak een open weefselstructuur, waardoor ze doorzichtig zijn.
Vitrage wordt vaak gebruikt in combinatie met andere vormen van raambekleding, zoals verduisterende gordijnen of inbetween gordijnen. Hierdoor kan de hoeveelheid licht die binnenkomt en de mate van privacy worden aangepast aan de behoeften van de bewoners.
Vitrage is populair in verschillende interieurstijlen en wordt vaak toegepast in woonkamers, slaapkamers en eetkamers. Het is een veelzijdige keuze voor diegenen die willen genieten van natuurlijk licht zonder volledig af te zien van privacy.