SALE - plaids en vloerkleden

hele maand februari

  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis

  • Gratis verzending vanaf 20 euro & 30 dagen retour

  • Goed bereikbare klantenservice

Wat betekent de term verduisterend?

Verduisterende gordijnen zijn ontworpen om licht buiten te houden en zijn vaak gemaakt van zwaardere stoffen met een speciale voering. Deze voering blokkeert het licht en zorgt ervoor dat de kamer donkerder wordt, waardoor ze ideaal zijn voor slaapkamers, home theaters of andere ruimtes waar totale duisternis gewenst is.

a) Semi-verduisterende / Dim-out gordijnen:
Dim-out gordijnen, ook wel bekend als "dimming" gordijnen, zijn ontworpen om een bepaalde hoeveelheid licht te verminderen, maar niet om de kamer volledig te verduisteren. Daarom noemen wij het ook wel semi-verduisterende gordijnen.
Ze hebben vaak een speciale voering of een dicht geweven stof die het licht enigszins filtert, waardoor de kamer donkerder wordt dan met gewone gordijnen, maar er nog steeds wat licht binnenkomt.
Dim-out gordijnen zijn geschikt voor ruimtes waar je wel wat natuurlijk licht wilt blokkeren, maar niet alle licht.

b) 100% verduisterende / Black-Out gordijnen:
Blackout gordijnen zijn ontworpen om al het licht te blokkeren, waardoor de kamer bijna volledig donker wordt. Ze zijn vaak gemaakt van dicht geweven stoffen of hebben een speciale voering die effectief zonlicht en buitenlicht blokkeert.
Deze gordijnen zijn ideaal voor slaapkamers of andere ruimtes waar totale duisternis gewenst is. Ze helpen niet alleen bij het verminderen van licht, maar ook bij het blokkeren van geluid en het reguleren van de temperatuur.
Bij het kiezen tussen de twee is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van de ruimte waarin je de gordijnen wilt ophangen.