• Voor 15:00 besteld, morgen in huis

  • Gratis verzending vanaf 20 euro & 30 dagen retour

  • Goed bereikbare klantenservice

Onze keurmerken

Waarom ook wij keurmerken zo belangrijk vinden?
Wij zijn ons ervan bewust dat verantwoord produceren van woontextiel een steeds belangrijk aspect is geworden binnen onze samenleving. HOOMstyle vindt het niet alleen belangrijk dat producten op een zo duurzaam mogelijke manier tot stand komen, maar wij vinden het ook minstens zo belangrijk dat onze producten op een ethisch verantwoorde manier worden geproduceerd. Daarom werken wij alleen maar samen met productiebedrijven die de verantwoordelijkheid voelen om milieuvriendelijke en ethische methoden te omarmen gedurende het hele productieproces.

Textiel met keurmerk OEKO-TEX standaard 100 is getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld door allergische reacties.
Deze certificering wordt altijd gebruikt voor het eindproduct en geeft dus aan dat het eindproduct vrij is van gevaarlijke materialen. Op deze manier stelt OEKO-TEX indirect eisen aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Alle producten HOOMstyle zijn voorzien van dit keurmerk.

Ethische arbeidspraktijken zijn eveneens essentieel in de verantwoorde productie van woontextiel. Het waarborgen van veilige werkomstandigheden, het betalen van eerlijke lonen en het respecteren van de rechten van werknemers zijn fundamentele aspecten van ethische bedrijfsvoering. Het certificeren van producten volgens internationale standaarden, zoals Amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative), kan dienen als een geruststellende indicator voor consumenten dat het productieproces ethisch verantwoord is.

Amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative) is een toonaangevend wereldwijd bedrijfsinitiatief voor bedrijven die zich inzetten om de arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsketens te verbeteren. Het werd in 2003 opgericht door amfori, een wereldwijde bedrijfsvereniging voor open en duurzame handel. Amfori BSCI biedt een kader en hulpmiddelen voor bedrijven om de sociale prestaties binnen hun toeleveringsketens te controleren en te verbeteren.
Alle producten HOOMstyle zijn voorzien van dit keurmerk.