Tot wel 18% korting op al onze gordijnen!

t/m 23 juni '24

  • Voor 15:00 besteld, morgen in huis

  • Standaard stapelkorting

  • Gratis verzending vanaf 20 euro & 30 dagen retour

  • Goed bereikbare klantenservice

Hoe kan ik het beste mijn handdoeken wassen?

Het regelmatig wassen van je handdoeken helpt niet alleen bij het verwijderen van vuil en bacteriën, maar het zorgt er ook voor dat je badtextiel heerlijk fris ruikt en comfortabel aanvoelt. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om je beddengoed effectief te wassen:

1. Sorteren op kleur:
Voordat je de handdoeken gaat wassen, zorg ervoor dat je ze eerst op kleur sorteert. Als je een volle trommel hebt, was de handdoeken dan apart dan behoudt je veel langer de kleur.

2. Niet te volle wasmachine:
Let erop dat de wasmachine niet te vol zit en gooi geen natte handdoeken, sterk vervuilde keukenhanddoeken of vuile vaatdoekjes in de wasmachine. Hierdoor gaan je handdoeken stinken.

3. Niet teveel wasmiddel en geen wasverzachter:
Kies voor een mild wasmiddel zodat de vezels van de handdoeken niet kunnen beschadigen. Hierdoor drogen je handdoeken namelijk minder goed af. Heb je witte handdoeken in de wasmachine liggen? Gooi een klein beetje soda bij het wasmiddel, soda maakt je handdoeken namelijk extra wit.
Handdoeken wassen met wasverzachter wordt afgeraden. Wasverzachter heeft namelijk een negatief effect op het absorptievermogen van je handdoeken. Bovendien is het slecht voor het milieu.
Hou je van zachte handdoeken? Gooi dan een scheutje natuurazijn bij het wasmiddel. Azijn en soda zijn bovendien goed voor het ontkalken van je wasmachine en leidingen!

4. Wasprogramma:
Het beste is het om je handdoeken te wassen op een temperatuur tuusen de 40 en 60 graden, 90 graden is niet nodig.
Het katoenwasprogramma is bij uitstek geschikt om handdoeken te wassen.

5. Drogen:
Wanneer het wasprogramma afgelopen is, moet je de handdoeken direct uit de wasmachine halen. Anders gaan je handdoeken muf ruiken. Handdoeken kan je gerust in de droger gooien. De droger zorgt er zelfs voor dat je handdoeken zachter worden dan wanneer je ze aan de lucht laat drogen. Droog je handdoeken niet te heet, hierdoor kunnen de vezels beschadigen.
Heb je geen droger? Geen probleem, hang ze dan uit aan het wasrek. Zorg dat ze onderling genoeg ruimte hebben om ze goed te laten drogen.