SUMMER SALE | Shop nu al onze gordijnen met 20% korting

Beddengoed wassen

Het wassen van beddengoed is een belangrijk aspect van het behoud van een schone en gezonde slaapomgeving. Door beddengoed regelmatig te wassen, helpt dat niet alleen bij het verwijderen van vuil en bacteriën, maar het zorgt er ook voor dat je bed fris ruikt en comfortabel aanvoelt. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om je beddengoed effectief te wassen:

1. Was je bedlinnen binnenstebuiten:
Om (de kleur van) je beddengoed mooi te houden, adviseren wij je om je beddengoed binnenstebuiten te wassen.
2. Stop niet teveel wasgoed in je wasmachine:
Als je teveel wasgoed in de wasmachine stopt, kun je sneller last krijgen van pillen omdat er veel stof tegen elkaar schuurt. Doe maximaal twee éénpersoons overstreksets of één tweepersoons overtrekset in de wasmachine.
3. Gebruik niet teveel wasmiddel:
Volg de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel op. Als je teveel wasmiddel gebruikt kan dit witte strepen veroorzaken op het beddengoed, dat zou zonde zijn!
4. Sorteer de was:
Sorteer je beddengoed op kleur en stof. Lichtere kleuren kunnen worden gecombineerd, terwijl je donkerder beddengoed apart moet wassen om kleurdoorloop te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om delicate stoffen apart te houden van sterkere stoffen.
5. Temperatuur:
Gebruik de juiste watertemperatuur. Over het algemeen is warm water effectief bij het doden van bacteriën en allergenen, maar zorg ervoor dat je de aanbevolen temperatuur volgt om schade aan de stof te voorkomen.
6. Drogen:
Pas op met drogen (overmatige hitte kan de vezels beschadigen en krimp veroorzaken).
Om kreukels te voorkomen, kun je heel kort (ca. 10 minuten) je beddengoed in de droger doen om het daarna op te hangen. Probeer het beddengoed uit te schudden en hang het zo kreukvrij mogelijk op; dan hoef je daarna niet tot nauwelijks te strijken.
Indien mogelijk, hang het beddengoed buiten op om van de frisse lucht te profiteren.
7. Strijken:
Strijk het beddengoed indien nodig op een geschikte temperatuur. Dit helpt niet alleen bij het verwijderen van eventuele kreukels, maar draagt ook bij aan een nette uitstraling van je beddengoed.
8. Bewaren:
Bewaar je schone beddengoed op een schone en droge plaats. Vermijd direct zonlicht en zorg ervoor dat de opslagruimte goed geventileerd is.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je beddengoed niet alleen schoon is, maar ook comfortabel en duurzaam blijft. Een goede omgang met je beddengoed draagt bij aan een gezonde slaapomgeving en verlengt de levensduur van je beddengoed.